Jedlá sú poctivé a výdatné a zdvihnúť sa po nich zo stoličky nie je zrovna ľahké. Je tu poznať veľa vplyvov rôznych kultúr. Rakúska kuchyňa je ovplyvnená talianskou, poľskou, maďarskou, českou ale i slovinskou gastronómiou. Základom všetkých pokrmov sú kvalitné a čerstvé suroviny.
Medzi ďalšie speciality, ktoré budete tiež určite poznať, patria slaninové knedle Tiroler Knödl s údeným mäsom, kysanou kapustou a zemiakmi alebo hovädzia špička varená v zeleninovom vývare so zemiakom a zeleninou Tafelspitz.
Hlavnou špecialitou Tyrolska sú syrové špecle Käsespätzle a restované zemiaky na panvici s kúskami hovädzieho alebo bravčového mäsa Gröstl. V Korutánsku by ste mali určite ochutnať plnené taštičky Kärntner Käsnudel. Plnené bývajú zmesou mletého mäsa, alebo se tiež pripravujú na sladko s jablkami či tvarohom.
Vždy tu narazíte na výborný vývar, ktorý sa podáva s celestínskými rezancami alebo rôznymi druhmi knedličiek. Veľmi obľúbená je i gulášová polievka Gulassuppe.
Menej známou, ale o to lákavějšou pochúťkou je cisársky trhanec Kaiserschmarrn. Je to ľahká karamelizovaná palacinka zo sladkého cesta s hrozienkami, ktorá se podáva posypaná cukrom a s najrôznejšími ovocnými omáčkami (jablková, slivková, brusnicová či marhuľová). Ďalej stojí za zmienku i veľká kysnutá knedľa Germknödel plnená slivkovým lekvárom, zaliata maslom alebo vanilkovou omáčkou a posypaná makom.